Bibilici. Bibilica 2019-02-19

Bibilici Rating: 9,2/10 1763 reviews

Bibilică

bibilici

Daca vreti sa prindeti o astfel de bibilica trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, caci nu se lasa prinsa deloc usor. De şapte ani de zile creşte bibilici şi se autodefineşte ca fiind un mic fermier din peisajul agricol românesc. Caii îmi poartă noroc, de câte ori i-am visat am reușit, am dat lovitura! Andreea Zamfirache, economist de profesie, este unul dintre oamenii care au părăsit Capitala pentru liniştea din mediul rural. O caracteristica speciala a oualelor de bibilica este ca acestea sunt mult mai mici decat cele de gaina. In ultima poza este un colaj in care am prins alaturat o poza cu doua bilici si alaturi un bibiloi.

Next

Cresterea Bibilicilor: Informatii, Tehnologii, Ferme

bibilici

La aceasta se adauga rezistenta specifica a bibilicilor la conditiile de mediu, clima, furajare, adapost. Tocmai de aceea păsările sunt crescute în explotații de dimensiuni mici de tip gospodăresc, chiar împreună cu alte păsări. Gainile Kabir au fost distribuite in intreaga lume, si au dobandit popularitate datorita caracteristicilor exceptionale. Multi prefera sa nu le creasca pentru ca zboara si sunt nevoiti sa le taie penele de pe aripi, sunt galagioase si au o greutate mica comparativ cu celelalte pasari. În ceea ce privește aportul caloric, prin consumarea a 100 grame de carne de bibilică, îți asiguri o cantiate de 110 kcal și o energie de 460 kj.

Next

mascul si femela la bibilici

bibilici

Varietatea cenusie este cea mai frecvent intalnita pe teritoriul Romaniei. La varsta de 7 luni incepe ouatul. Pentru prima data în viata mea am gatit o bibilica, si cred ca mi-a iesit foarte bine. In hrana puilor de bibilica in primele zile dupa ecloziune, imediat ce s-a uscat puful, se administreaza amestecuri de uruieli formate din porumb 80% si orz 20%. La gasca, substituirea in totalitate a furajelor verzi, fibroase si radacinoase care constituie hrana traditionala, cu furaje concentrate este neeconomica, datorita costurilor mari ale furajelor cultivate, concentratelor si proteicelor, precum si a consumului ridicat al tuturor categoriilor acestor specii. Dupa o delicioasa supa de bibilica, o frumoasa si o , inspiratia parea sa nu ma viziteze.

Next

Carnea de bibilică, de la business, la beneficii pentru organism

bibilici

Se pot spune multe,detalii la tel. La ferma sa de familie, ea a optat pentru un sistem apropiat de cel ecologic. Bibilica de carne atinge 2-2,5 kg la 3 luni, peste varsta respectiva putând ajunge chiar si la 3,5 kg. Carnea de bibilică întărește imunitatea și curăță sângele Bibilicile nu pot fi crescute cu concentrate, iar hrana lor este compusă exclusiv din cereale grâu, porumb și foarte multă verdeață. Pentru cei care vor să se apuce de un astfel de business, trebuie să știe că în cazul bibilicilor nu se recomandă creșterea lor în sistem intensiv, pentru că nu mai ouă. Exploatate industrial, în hale cu mediu controlat se recomandă colectivități de 2-3 bibilici într-o cușcă , hrănite cu furaj combinat, bibilicile pot produce 130-150 de ouă. La Agrointeligența, analizează informația, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să știe ce va merge bine și la anul și să devină chiar ei exemple pentru alții.

Next

Despre cresterea bibilicilor

bibilici

Bibilicile din rasa comuna ajung la o greutate medie de 1. Bibilicile de carne impart cuibarele cu gainile. De speriat de mine, nu s-au speriat , pareau curioase de prezenta mea si a aparatului care clickaia in fata lor , insa nici foarte incantate nu au fost. Trebuie precizat insa ca tineretul de bibilica este sensibil la varsta de 2-4 luni la enterohepatita parazitara, boala specifica bibilicilor. Extrasfat: — pentru o prezentare mai frumoasa, stergeti bibilica de sos, cu ajutorul unei pensule de silicon inmuiate in putin vin, asezati ciupercile trase in unt pe platou, iar peste acestea asezati jumatatile de bibilica.

Next

Ouăle de bibilică sau de găină: care sunt mai hrănitoare și cât costă?

bibilici

Asa, carnea s-a patruns foarte bine, s-a aromat exact cat a fost nevoie si chiar s-a colorat intr-o calda nuanta aurie. De altfel, de aici au și fost aduse în Europa de către navigatorii portughezi. Un ou contine atitea calorii, cit patru oua de gaina. Desi sunt grele nu am avut probleme sa-si fractureze picioarele, asa cum am avut cazul gainilor din rasa Broiler. Ouăle de bibilică la fel de curative ca cele de prepeliță Bibilicile încep să facă ouă de la vârsta de șase luni, iar pe perioada unui sezon de ouat o femelă face între 120-150 ouă.

Next

Bibilica, „găina cu mărgăritare“ a gospodăriei

bibilici

Bibilicile traiesc in grupuri mari, exceptie facand doar in perioada rutului, cand se izoleaza in perechi. Bibilicile cresc de obicei în libertate, sistemul intensiv fiind abia la început și adaptat nevoilor speciei, iar hrana lor trebuie să fie compusă doar din cereale și masă verde. Ele se pretează cel mai bine la creșterea în sistem deschis. Asa ca sambata , cu aparatul de fotografiat de ce oare? Oul de bibilica are un gust mai deosebit, fiind foarte apreciat de consumatori datorită substanței uscate. Hrana lor consta din insecte, ierburi, fructe si seminte.

Next

Biblica

bibilici

Sunt păsări foarte sfioase, aşa cum spune dna Zamfirache, dar care pot fi crescute alături de alte înaripate, fiind foarte eficiente în îndepărtarea rozătoarele şi chiar a păsărilor de pradă. O caracteristica a acestei specii este ca, spre deosebire de celelalte pasari de curte, greutatea corporala a femelelor este usor mai ridicata decat a masculilor. Alegerea ratustelor destinate reproducerii se face la varsta de 30 de zile, dar acestea pot fi mentinute in aceleasi adaposturi cu boboci destinati ingrasarii pana la varsta de 60 de zile, fiind supuse aceluiasi regim alimentar si de exploatare. Bibilicile nu-si cresc bine puii, iar hranirea puilor de bibilica este asemanatoare cu cea a puilor de gaina. Timp de un sezon o femelă face 100-150 de ouă. Ouale de bibilica sunt de culoare sur-deschis, mai mici decat cele de gaina si cantaresc 43-48 grame. Se exploateaza mai ales pentru carnea lor considerata o delicatesa, asemanandu-se cu carnea de vanat.

Next

Cai și bibilici, de Mircea Sântimbreanu

bibilici

Da, stiu, nu-i mare filosofie, doar tot un fel de gaina este. La bibilică producţia anuală este de 60-90 de ouă. Până la 36% parte necomestibilă Carcasa de bibilică conție 17% oase, 19% piele și grăsimi separabile și restul de 64% este reprezentat doar de carne macră. În timp, această dorinţă a extrapolat într-o activitate cu caracter economic, iar astăzi, în cei 1. Article Information Categorie: 13 Mai 2016 In tara noastra cresterea bibilicilor se face in exclusivitate in sistem gospodaresc in gospodariile populatiei, cu efective mici, alaturi de alte specii de pasari. Noi folosim Google Analytics pentru a colecta informații statistice anonime, cum ar fi numărul de vizitatori pe site-ul nostru. Înainte cu 10 minute am descoperit vasul si am lasat sa se mai rumeneasca putin pielea, dupa care am scos pasarea si am pastrat-o calda pîna am facut sosul.

Next

Reteta Bibilică la cuptor

bibilici

La bibilica domestică nu putem vorbi de rase, ci numai de varietăți de culoare, cele mai frecvente fiind bibilica cenușie și bibilica albă, ambele cu desenul perlat al penelor. Biblica was founded December 4, 1809, in as the New York Bible Society by a small group including , , Theodorus Van Wyke and Thomas Eddy. O caracteristica a penajului este faptul ca are un aspect infoiat facand ca trunchiul sa apara mai mare decat in realitate. Gatul bibilicilor are o orientare oblica spre vertical, partea superiara a gatului este golasa la fel ca si capul. Francezii, cei mai mari producatori de bibilica Cel mai mare producător de bibilici la nivel mondial este Franța, cu un efectiv de circa 50 milioane de păsări în fiecare an, ceea ce reprezintă aproximativ două treimi din producția mondială, fără să luăm în seamă Africa, unde trăiesc în aer liber și sunt vânate. Destul de raspandite in Romania, bibilicile domestice au ca stramos bibilica cu margele rosii Numida meleagris. Poate dacă ar recita niște versuri cu cai, au învățat ei cândva așa ceva, precis… Numai că acum nu își amintește deloc, îi vin în minte niște versuri răzlețe! Cele apartinand primului gen au capul golas, prevazut cu margele si coif.

Next